Tuesday, October 2, 2012

Hot & Spicy Sambal Belacan

Assalamualaikum semua...
lama rasanya tak menulis
jangan bersawang sudah lah blog ni kan :)

oklah, today just nak share simple recipe
yours truly memang tak pandai masak
selalu makan kat luar jer sambil-sambil meeting clients

I memang suka sambal belacan
tapi bukan yg cair macam selalu kat kedai makan tuh
if orang Johor confirm tau sambal belacan Johor lain sket

oklah, yang ini recipe sendiri
based on experience makan-makan kat kedai heheheh

bahan-bahan senang jer
lada merah besar, lada cili, bawang besar, ikan bilis, belacan
(sukatan ikut suka dan jugak ikut tahap kepedasan)


cara-caranya
goreng semua bahan di atas
jgn kering sgt, ala-ala jer ok
then tumbuk lumat-lumat


tadaaaa.....sedia untuk dinikmati dgn nasi panas
heheheheh yummy
simple tapi boleh menambah selera
selamat mencuba


luv,
Diana

No comments:

Post a Comment