Sunday, November 18, 2012

Garam Buluh


Dari Abdullah bin Umar "Sesungguhnya Allah menurunkan empat perkara berkat (mempunyai kebaikan) dari langit (menerusi hujan) ke bumi iaitu besi, api, air dan garam"

Sesungguhnya GARAM ialah suatu bahan makanan/ masakan yang paling penting dalam kehidupan seharian
selalu doctor suruh cut down penggunaan garam dalam masakan
tapi kenapa bila kita cirit birit doctor akan bagi air garam?
kalau masuk hospital doc akan drip dengan air garam?


Sebab sememangnya tubuh kita perlukan GARAM, ianya merupakan sumber mineral terbaik untuk tubuh
GARAM juga merupakan sumber makanan yang tinggi dengan magnesium yang mengandungi nutrien untuk jantung


Cuma GARAM BUATAN yang berada dipasaran sekarang tidak bagus untuk kesihatan kerana ia mengandungi 99% Natrium Klorida dan bersifat asid
So, what is the SOLUTIONS?
GARAM BULUH HAI-O

Hai-O Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin pine, minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elemen surih yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya

Jom lihat apa KEBAIKAN GARAM BULUH ni


GARAM BULUH bersifat alkali bertindak sebagai agen ANTI-PENGOKSIDAAN dalam badan. Ini dapat membantu meningkatkan kandungan mineral dalam badan dan membantu penyerapan zat-zat mineral di dalam badan.

Jom kita lihat ujian kealkalian dan anti pengoksidaan by my leader Maisarah Ibrahim



TESTIMONIAL pengguna GARAM BULUH...




daripada kita gunakan garam yang tak bagus dalam masakan utk family kita why not switch to GARAM BULUH kan?
Moga-moga makanan yang kita masak for our family is healthy and at the same time boleh membantu mengurangkan penyakit seperti diabetes, darah tinggi, jantung, batu karang, asma, penyakit kulit dan banyak lagi...

We have 3 types of Garam Buluh
1- Garam Buluh Premier Drink
2 - Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder
3- Mineral Coffee

If you want to try any of this product
please call me for more info :)
DIANA
012-202 5754

No comments:

Post a Comment